Imredent fogászat Miskolc

Dr. Imre György


fog- és szájbetegségek szakorvosa

+36-30-249-2709

Egyéb kezelések

Fogfehéítés: 75000 ft / fogfehérítés+fogkőeltávolítás+homokfúvás+clinpro white warnish kezelés: 80000 ft

A kezelés megkezdése előtt fontos, hogy ha vannak szuvas fogak, azokat helyreállítsuk, a fogkövet eltávolítsuk. Lenyomat vételt követően a fogtechnikai labor készít egy pontos átlátszó sínt. Ennek segítségével a kezelés érdemi része lényegében otthon történik. Naponta 1-2 órára kell felhelyezni a mellékelt karbamid-peroxid géllel a sínt, és az eredmény jól kontrolálható. Ha úgy érzi a páciens, hogy megfelelő árnyalatú már a fogazata, nem kell folytatnia a kezelést. Előnye, hogy kíméletes, a fogfelszínt nem marja, oxidáció révén fejti ki a hatását. Mivel a sín megmarad,  ha nem történik változás a szájában, később is felhasználhatja. 1-2 év múlva szükség lehet néhány szinten tartó kezelésre, ha a fogszíne kezdene visszaállni.

Fogékszer: 12000 ft

A fogékszer felhelyezése nem igényel „fúrást”. A kiválasztott fogékszert ragasztással helyezzük fel a fogfelszínre. Általában évekig ott is marad. A leggyakrabban használt típusokból tartunk a rendelőben, de katalógus alapján rendelhető is, ha valamilyen egyedit szeretne a páciens.

Gócvizsgálat: 10000 ft

Gócbetegség esetén a gócforrásból származó baktériumok vagy azok toxinjai eljutnak a szervezet akár távoli pontjára is a vérkeringés útján, és ott okoznak megbetegedést.  A leggyakoribb gócbetegségek a következők lehetnek:

  • ízületi gyulladások
  • bőrelváltozások
  • szívbelhártya gyulladás
  • foltos hajhullás.

A leggyakoribb gócok a fül-orr-gége eredetüek, a fogászati gócok, vakbél, epehólyag, petefészek krónikus gyulladásai. Fogászati góc lehet egy elhalt vagy gyökérkezelt fog, krónikus ínygyulladás, fogágy betegségek.  Gócvizsgálatot kérnek a különböző szakorvosok gócbetegség gyanúja esetén vagy egyes műtétek előtt.

Fogérzékenység kezelése: 4000 ft/fog

Fogérzékenységet kiválthat  hideg/meleg édes/sós inger egyaránt. Az oka legtöbbször az, hogy a dentin felszín szabaddá válik, és a fogbél felé irányítja ezen ingereket. Ha nincs szuvasodás a háttérben, sokszor elég lehet speciális fogkrém használata. Ha mégsem, akkor a fogorvos kezeli az érzékeny területet valamilyen érzékenység csökkentő anyag felvitelével. Mi a rendelésünkön nagyon sikeresen használjuk a Kuraray teethmate desensitizert. A természetes ásványi anyagokat tartalmazó szer gyors,láthatatlan és tartós eredményt produkál.