Imredent fogászat Miskolc

Dr. Imre György


fog- és szájbetegségek szakorvosa

+36-30-249-2709

Gyökérkezelés

A Gyökérkezelés ára röntgennel (fedőtömés nélkül): 28-48.000 ft.

Technika: VDW RECIPROK rendszer

Jellemzői:  Legújabb generációs, speciálisan két irányú mozgást végző gépi gyökércsatorna preparáló rendszer saját gyökértömési eljárással. Különösen alkalmas szűk, görbe csatornák megmunkálására. Bővebben itt 

Raypex 6 apex lokátor: A gyökércsatorna hosszát méri az elektromos ellenállás mérésével, egyszerűen, gyorsan,  tizedmilliméter pontossággal.

Apexit plus: Ca(OH)2  tartalmú, fokozottan szövetbarát gyökértömő anyag, mely enyhe kötési tágulása és csekély oldékonysága révén tartós gyökértömést garantál.

Gyökérkezelni gyulladt vagy elhalt fogakat kell. További indikációt jelenthet még fogpótlással kapcsolatos beavatkozás, nem megfelelő gyökértömés, góc pozitív fogak.

Miért szükséges a kezelés? Az elhalt vagy nem megfelelően gyökérkezelt fogak belső üregrendszerében, az ott esetlegesen meglévő baktériumok száma felszaporodhat, mivel vérkeringés híján, ez a terület az immunrendszer számára holttér. A baktériumok viszont a fog nyílásain keresztül ki tudnak jutni a fog körüli szövetekbe -vagy akár a test távolabbi részeire is a vérkeringés útján- és ott különböző kóros folyamatokat okozhatnak. Ezért szükséges a  gyökércsatorna rendszert   „kitakarítani”, majd ezt az üregrendszert megfelelő tömőanyaggal fel tölteni.

A gyökérkezelés menete:

  1. Diagnózis felállítása: panaszok értékelése, klinikai vizsgálat, röntgen
  2. Érzéstelenítést követően a fog megfelelő preparálása, gyökércsatornák számának, bemenetének, tengelyállásának beazonosítása.
  3. A gyökércsatorna hossz pontos, műszeres bemérése.
  4. A  fogbél eltávolítása, a csatorna mechanikai, kémiai preparálása, speciális folyadékokkal gyakori átöblítési protokolok alkalmazása.
  5. A gyökércsatorna tökéletes szárítását követően következik a gyökértömés vagy az ideiglenes gyógyszeres tömés behelyezése.

A beavatkozás a legtöbb esetben fájdalommentes és két alkalmat vesz igénybe.