Imredent fogászat Miskolc

Dr. Imre György


fog- és szájbetegségek szakorvosa

+36-30-249-2709

Szájhigiénia

Fogkőeltávolítás polírozással, egyéni szájhigiéniai tanácsadással : 18-24.000 ft

A kezelés magában foglalja a teljes fogsoron végzett ultrahangos fogkőeltávolítást/tisztítást, polírozást, szájhigiéniai konzultációt, állapotfelmérést. Fontos tudatosítani a páciensekkel, hogy a gyulladt, vérző íny nemcsak esztétikai probléma, „nemcsak” a fogágy pusztulás jele lehet. Gócként is szerepelhet, így különböző súlyos megbetegedéseket is okozhat. A megtisztított, polírozott fogazat otthoni tisztítása sokkal eredményesebb, továbbá a komfortérzetünket is javítja, ha rendszeresen (félévente,évente) elvégeztetjük.

Homokfúvás (air flow): +10.000 ft

A fogkő eltávolításhoz kapcsolódó további tisztító eljárás, melynek során nagy nyomású Ca-bikarbonát, Na-bikarbonát vizes oldattal  kezeljük a fogak felszínét.

Szájhigiéniás egyénre szabott tanácsadást rendszerint a fogkő eltávolításhoz kapcsolódóan szoktunk adni, illetve szükség/kérés esetén. Én ezt rendkívül fontosnak tartom.  Bizonyos dolgokat jómagam is az egyetemen és azt követően tanultam meg a helyes fogápolásról, ezért örömmel veszem, a pácienseim érdelkődését, illetve ha elmondják a tapasztalataikat.

Tri-Calcium Phosphate (TCP) kezelés: 12.000 ft

A 3M gyártmányú Clinpro White Warnis kezelés rendkívül egyszerű, gyors és hatékony. A készítmény tartalmaz fluoridot, kálciumot és foszfát-komponenseket, melyek a természetes nyálban is megtalálhatók. Tökéletesen szétterül a fogfelszíneken, beleértve a fogközöket is. Erősíti a fogakat, csökkenti az érzékenységet. Bővebben itt

A prevenció –megelőzés- fogalmán sok mindent érthetünk a fogászattal kapcsolatban. Valójában minden beavatkozásunkkal azt igyekszünk elérni, hogy megakadályozzunk egy súlyosabb fogászati vagy szervezeti elváltozást.

Szűkebb értelemben én most itt a megfelelő szájhigiéniát, táplálkozást és a rendszeres ellenőrzést emelném ki.